diumenge, 22 de juliol de 2007

La Guerra del Peloponès

Ha esclatat la guerra!

Després de semanes de tibantor i mals auguris finalment han començat les hostilitats entre els pobles de Grècia. La totpoderosa Atenes i els seus aliats han atacat la Lliga del Peloponès encapçalada per l'aguerrida Esparta. L'assumpte sembla seriòs!


El primer pas l'ha fet Atenes capturant a l'assalt Pagae, una petita ciutat costera de la regió de Megarid. Pagae no ha tingut cap oportunitat real de defensa però, malgrat tot, els magnànims atenencs han perdonat la vida als habitants. Els Hoplites espartans d'èlit no han trigat a arribar a la zona i desprès d'algunes escaramusses i maniobres inconclusives s'han enfrontat de debó a Platees. Aquesta ciutat revoltada de Beòcia servia de refugi a l'exèrcit atenenc i allà ha succeït l'inconcebible. Una derrota decisiva d'Esparta!

Els invencibles hoplites espartans han caigut davant de les muralles de Platees. No havia passat mai en tota la història una desgràcia d'aquesta magnitud i tota Grècia ha quedat trasbalsada. A Atenes ja consideren a Eurymedon un heroi a la mateixa alçada que Milcíades i als temples de l'Acrópolis s'hi han fet innombrables sacrificis de gratitud. En canvi, el futur de l'orgullosa Esparta s'ha enfosquit. Tucídides ens diu que la culpa de la derrota hauria de caure sobre el general espartà Ramphias. Una retirada a temps haguès salvat els seus homes però ha preferit continuar fins al ignominiòs final.

I les desgràcies no venen mai soles: Un terratrèmol ha devastat el Peloponès!I una tormenta amenaça la flota espartana!


Sembla que els déus de l'Olimp estan irritats amb Esparta. Podran reeixir i sobreposar-se a tantes adversitats?

4 comentaris:

Ruminahui ha dit...

Oooohhhh, quina enveja que em féu! Ja babejo veient aquest mapa i aquestes fitxes.

Zavodovski ha dit...

mmmhh...

rockmaden ha dit...

M'apunto a la llista per jugar.

Tempestari ha dit...

Malhauradament jo i en Ruben hem finiquitat la partida de l'Epic of the Peloponessian War abans d'hora. Podriem donar més d'una excusa: la parada estival, la falta de temps, ... però hem sembla que dos han sigut els motius:
1.- El desconeixement de l'època i la gran diferència amb la segona guerra mundial (tema majoritari dels wargames que hem jugat) . No sabiem ben bè que fer ni com fer-ho.
2.- Les regles del joc en sí. Entre d'altres coses, s'havia fer massa d'escrivent. Cada regió tenia valor d'alineament i de militància i aquests parametres fluctuaven freqüentment.

En definitiva, el joc ens ha ennuegat.

Tomàs.

PD: Això si: el mapa és espectacular! :-(
PPD: El següent que hem de probar és el "A Victory Lost". Joc que acaba de guanyar el premi Charles S. Roberts Awards. Valor segur. :-)