dissabte, 15 de març de 2008

HERE I STAND: CRÓNICA D'UNA REFORMA

En data 15 de Març de l'any del Senyor de 2008 (o era 1517?), els més importants alts dignataris de l'ordre mundial es van reunir a trenc d'alba per a decidir, com sempre, el destí del món.
Ses Excel·lències prenen lloc a taula:


En la foto: Mirant a càmara, Suleiman Al-Martí, home altament versat en lleis i reglaments. En el sentit de les agulles del rellotge: El Papa Guillem I, paladí de la religió católica; El Rei Amand du Surinier, poc amant dels "chateaus" i present en gairebé totes les batusses; el Rei Henry-Mathew VIII, assot dels escocesos i buscador desesperat d'un hereu pel tró; Luther Von Ruben, Il·luminat i propulsor de noves tesis heretges. Prenent la foto, Jordi V, Emperador del Lúdic Imperi Romano-Germànic.En el desplegament inicial queda constància de la quantitat de ciutats dominades per l'Hausburg, així com la quantitat de punts de victòria del Papat, fruit de centenars d'any de conquesta.El primer torn va ser el més dur i llarg de jugar; moltes regles i estrategies a provar. Just abans de dinar ho deixavem així, amb alguna picabaralla innocent entre l'Hausburg i el Francès, l'inici del que seria una interminable guerra entre l'anglès i Escòcia (aquesta última, sponsoritzada pel francès), baralles dialéctiques entre el Papat i el Protestant , i un avanç esfereïdor de l'Otomà a través de l'Imperi Austro-hungarès.


Tornant de dinar, rematem el primer torn i duem a terme el segon. Aquí Jordi V fa valer la seva omnipreséncia i tota la maquinaria del seu Imperi per conquistar part del sud de França i aturar en sec l'Otomà, capturant en el procés a Suleiman en persona! En la foto, el Rei Henry-Mathew col·locant més tropes per enviar-les al front nord, a assetjar els escocesos. El rei francés, ofés per l'excomunió papal, decideix començar a obrir-se camí a través d'Itàlia per intentar presentar-se a Roma i explicar-li al Papa qué en pensa ell de Sa Santedad.
El tercer torn es caracteritza per ser d'impàs; el Papa i el Reformista entablen incontables Reformes, Contrareformes, Tractats, Debats i demés. A la foto, el Rei Henry-Mathew mirant quina serà la seva próxima dona, i Luther Von Ruben pensant en els arguments que esgrimirà en el próxim Debat Teológic.

Per qüestió d'horari, decidim deixar la partida a les acaballes del tercer torn. La cosa acaba en suspens: el Papa Guillem II (succesor de Guillem I) porta la davantera amb els punts de victòria, peró l'avanç territorial i militar de l'Hausburg ha estat demolidor.

En definitiva, una partida de prova molt aclaridora i engrescadora; a veiam si ho podem repetir!

10 comentaris:

Martí Cabré ha dit...

Una partida molt entretinguda!

El meu gran error va ser assetjar Viena a base d'encerclar la ciutat de dansaires dervixos. Vaig pensar que això marejaria els defensors i podria prendre la ciutat sense banys de sang, però no vaig recordar que els banys són necessaris per evitar les infeccions dels campaments! A més, se'm van començar a barallar alguns súbdits amb la pell molt fina: serbis, croats i albanesos... però no crec que les seves disputes durin gaire temps.

Peperinni ha dit...

Quina enveja que em feu veient aquestes fotos. Espero poder apuntar-m'hi algun dia, ja que això de fer un intensiu dissabte des de les 9 del matí fins al vespre, s'ajusta més bé que quedar divendres al vespre. Encara que em continuen separant 200 Kms.

ruben ha dit...

Amb una mica de pragmatisme i cinisme m'enfilaré al carro de la victoria de l'Hasburg. Tècnicament, tot i les reptides revelacions teológiques, políticament no existia. Cosa que em va estalviar coneixer el funcionament dels terços espanyols.

Hem de tornar-hi.

ruben ha dit...

Amb una mica de pragmatisme i cinisme m'enfilaré al carro de la victoria de l'Hasburg. Tècnicament, tot i les reptides revelacions teológiques, políticament no existia. Cosa que em va estalviar coneixer el funcionament dels terços espanyols.

Hem de tornar-hi.

matias ha dit...

Sí senyor
molt bona crònica dels fets

hi tornarem!

Amando Suriñach ha dit...

Bon joc pero encara tenim que aprendre molt.

Pirates ha dit...

Quina enveja, una altre vegada m’apunto.

rockmaden ha dit...

Veig necesari recordar e iluminar amb la meva Santetat que s'ha omes espero que no deliberadament indicar qui va ser el guanyador.
Les regles son diafanes en aquest punt:
"Qui tingui mes punts de victoria al finalitzar el joc sempre que com a minim es portin jugats 4 torns es el guanyador"

Nomes la meva habitual modestia i el no volguer entrar en conflictes innecesaris de cara a futures partides m'impidexein dir qui va ser.

Su Ilustrisima Santetat Papal.

Martí Cabré ha dit...

B, Santedat, potser per la banda cristiana el millor va ser el Papa, però d'entre tots els germans musulmans el millor de tots va ser en Suli!!!

:-)

Peperinni ha dit...

Per cert, una cosa: quant de temps vau estar per fer aquest tros de partida, vau acabar gaire tard?