dissabte, 17 de maig de 2008

CABALLEROS GUERREROS: EL GRAN INCOMPRÈS

Divendres nit vam fer una partida de 6 jugadors a 60 punts d’influència de “Caballeros Guerreros”, un joc amb prou bones crítiques com per animar-nos a provar-lo.

Desplegament de 1er torn: els nobles passejant per la Rambla un dissabte tarda qualsevol

El joc aglutina diverses mecàniques prou interessants (Batalles, Assemblees, Expedicions, etc.) i té un ritme d’adquisició de punts d’influència (punts de victòria) realment estrany (comença mooolt lent, però s’accelera ràpidament), propiciant que la partida s’acabi sobtadament quan comença a estar interessant (molts jugadors i algun dels autors recomana que, amb 6 jugadors, es jugui amb una pool de 75 punts d’influència en comptes de una de 60; la partida s’allarga peró té un recorregut més estàndard).

Conquerint les primeres ciutats

Varem notar que la sensació en el taulell és de que està tot molt junt i apretat, fent pensar que qualsevol intent de conquerir el veí acabarà amb una sèrie de petits contraatacs que simplement anirà rotant la possessió de certes ciutats i per tant, davant aquest idea, semblava afavorir l’estancament i la passivitat.

El Baró Ruben Von Rockefeller, un home de gustos sencills i economia més que sanejada

Tot plegat va fer que aquest joc ens deixés un regust de boca estrany, amb la sensació de no haver entès la idea general que els dissenyadors hi buscaven. Si repetim partida serà d’aquí força temps.

Lady Anna The Red assetjant el Baluart del Baró Guillaume du Limon


6 comentaris:

Amando Suriñach ha dit...

De fet varem fer 5 torns,ampliar el pool de punts de victoria a 75 sols es guanya un torn més.
No és un joc rodó.
A nivell de diseny moltes coloraines, cartes, marcadors i tot molt apretat,cosa que no ajuda gens al jugador a fer-se una idea de com està la situació.
Moltes mecàniques de floritura on l'atzar va descartant algún jugador .
Me quedat amb l'impressió de que el reglament estava pensat per a un joc llarg i després li han posat un final ràpid que no hi lliga.
Penso que mereixeria un altre oportunitat allargant la seva durada.
Per mi el títol seria. "Caballeros y Guerreros: Coitus interruptus"

Sir Jordi du Gric ha dit...

Jo també penso que la intenció era de fer un joc de durada llarga i després ho van apedaçar amb el final "ajustable" (llegeixis "sobtat").

D'altra banda, potser el número ideal de jugadors no és 6 sinó 4; llavors el mapa no estaria tan poblat.

La mecànica principal del joc ja m'agrada, jugant les accions i disparant els events especials, peró hi ha temes com el moviment o la configuració dels exércits de cada noble que o no els veig gaire polits o no he acabat d'entendre'ls dins d'una estrategia clara.

ruben ha dit...

Jo també li donaria una altre oportunitat si ho allarguem força més (un parell de torns).
Una opció seria canviar les condicions de victòria; per num de ciutats. Però, es tant Eurogames que no permet un desequilibri prou gran perquè un jugador s'imposi per les armes.

Sir jordi du Gric ha dit...

Evidentment, jo també m’apunto a una propera partida.

Veig bé lo d’intentar modificar les condicions de victòria per a allargar la partida. Com molt bé apunta en Ruben, la condició de controlar més de la meitat de les ciutats és gairebé inabastable. El pool de punts d’influència sempre fa el final més o menys imprevisible, però si se’n posa una quantitat prou gran (20 per jugador?) potser podem veure un desenvolupament de partida més “normal”. Això si, llavors la partida se’ns pot allargar un xic.

El joc té un ritme realment curiós. Potser estem acostumats a que, en els jocs de conquesta típics, hi ha certes fases ordenades i una darrera l’altre: expansió, delimitació de fronteres i , finalment, batusses amb el veí. Aquí, degut a que es va contra rellotge (el pool de punts de victòria fa de conta enrere), l’expansió i les batusses es donen tot a la vegada, i potser per això ens va agafar a contrapeu.

A més, coincideixo amb lo que va dir l’Amando durant la partida: el moviment de les tropes és lent comparat amb el ritme del joc, per lo que no pots fer cap moviment a la lleugera, doncs rectificar-lo et portarà molt de temps.

rockmaden ha dit...

Un altre partida nu se, tan malament estem de jocs?

Pirates ha dit...

Em va fer recordar una mica el Shogun per les accions que no saps quan sortiran però si quines són.
I sí,li donaria una altre oportunitat.