dimecres, 23 de juliol de 2008

AGRICOLA: FENT EL PAGÈS


Ah Maria!


Manoi! Ves que després d’un dur jornal de treball, ens reunim a la posta de sol tota la colla de bordegassos al Mas Gric convocats per en Guillem, que és un murri i un espavilat de mena, per a provar un joc de taulell d’aquestos que tan es porten a ciutat.

Ospedrer! Com vam xalar! Llaurant camps, pasturant les vaques, recollint llenya...Bé, l’Agricola ens va semblar un bon joc de gestió. Divendres nit ens va donar temps a fer dues partides: una amb el reglament bàsic (per entrar en matèria) i una amb l’avançat (per veure’l en tot el seu esplendor).

Val a dir que amb el reglament bàsic l’Agricola ja és un joc molt complert i amb moltes possibilitats. L’avançat sembla més per quan ja has cremat el bàsic i necessites encara més opcions (de fet, les cartes que entren en joc amb el reglament avançat havien de ser ampliacions del joc, però al final es va editar tot junt).

Tot i que no ho sembla, necessites una bona taula per a jugar a aquest joc, donat la quantitat de taulells, fitxes, marcadors, etc...però a la vegada, tot i comptar amb tants elements, el joc té unes regles bastant senzilles i lògiques, però que permeten molta estratègia.

La temàtica en si és lleugera, cosa que no va acabar de motivar als sectors més bel·licistes i estadistes, però el fa apte per a tot tipus de jugadors.

En definitiva, un joc interessant. Estarem atents als rumors que apunten a un campionat d’Agricola a Girona aquesta tardor...

1 comentari:

rockmaden ha dit...

La primera impresio es com de un Catan una mica mes complexa es a dir un excelent joc familiar.

No se si futures partides el poden pasar a categories mitjes on de moment regna sense rivals Puerto Rico.

Degut al seu sistema de puntuacio es molt factible fer aquet minim campeonat, per ex. al millor de tres partides a la versio basica.

Guillem