dissabte, 27 de setembre de 2008

NIT DE WARGAMES


El divendres pasat vam organitzar una nit dedicada al Wargames i es va jugar de dos en dos per poguer provar diferentes jocs .

En concret i a pesar de que portavem molts mes al final els escollits van ser el Aníbal en la nova reedició i que el van jugar l’Amando i en Ruben i que espero que ells mateixos puguin fer cinc cèntims donat que els va ocupar tot el temps disponible.
El Iwojima que van poguer jugar en Marti i en Tomas que encara van tindre temps de fer una partida a un joc de avions moderns i que també espero ens puguin donar la seva opinió.


I el que vam jugar l’Albetl i en Guillem que es el nou joc de GMT Maniouvre i del que com jugador paso a donar la meva opinio desprès de fer dugués partides.

MANIOUVRE es un molt petit wargame en el que nomes disposes de 8 fitxes por jugador i un taulell modular de 8x8 quadrats, nomes pots moure una peça en el teu torn i nomes pots atacar si tens la carta oportuna (exacte es un card driven game) la gracia del joc (que la te) es que hi ha 8 nacionalitats diferents d’exèrcits amb característiques pròpies de cada un d’ells.

Un jugador escull les dos nacionalitats i l’altre escull el que vol portar a la batalla.

Es un joc que se explica en poc mes de 10 minuts i es juga a raó de una hora per partida.

En va agradar però també he de dir que el tenia a la llista de futures adquisicions i desprès de fer la partida i donant que a mes el te un amic del grup de jocs penso que quedarà fora d’aquesta llista.

Aixo si es un futur gran joc de Vassal degut a les seves caracteristiques taulell petit i partides rapides i divertides.4 comentaris:

Martí Cabré ha dit...

Doncs amb el Tomàs vam fer l'Iwo Jima de l'última revista Operations i el Showtime Hanoi que ve de regal amb la revista Against the Odds. En faré algun post al Band of Odders però aquí va el resum:

. el Showtime Hanoi no val la pena: és un joc de butxaca (format postal) amb uns mecanismes massa simples pel que vol representar (una incursió de 2 Phantoms i 1 Intruder contra 3 MiG a Vietnam del Nord).

. l'Iwo Jima - Rage against the marines és un gran joc: de línia senzilla, amb poques regles i sense característiques complexes, simula molt bé la batalla real alhora que et permet fer variants estratègiques, en tots dos bàndols.

El joc és a nivell de regiments i per àrees, en una línia similar a la de Storm over Arnhem però força més simplificada. Entre unitats i marcadors només hi ha 88 peces.

Jo, com a americà, patia constantment per les baixes dels marines fetes per japonesos que apareixien per tot arreu. En aquest joc el japonès té un minimapa on situa les seves unitats, fora de la vista de l'americà. Així, els meus bombardejos queien sovint sobre àrees buides mentre que els marines es trobaven coves ocultes plenes de japonesos que els emboscaven. A més, si els bombardejos maten japonesos ocults, l'americà tampoc se n'assabenta.

La victòria va ser japonesa per la quantitat de baixes americanes, però quan al final en Tomàs em va mostrar el mapa vaig comprovar que tota la seva infanteria era morta i només li quedaven quatre canons repartits per l'illa. Si ho hagués sabut... :-)

En resum, un joc molt recomenable que ve amb la revista Operations Special Edition Summer 2008.

Tomàs ha dit...

Totalment d'acord l'"Iwo Jima" és un gran joc. El mini mapa ocult que fa servir el japonès per desplegar les seves tropes ocultes és un encert.

Va estar bè jugar i comentar tots els jocs que es posaven a sobre la taula. Per mi, la jornada de wargames lleugers es pot tornar a repetir quan es vulgui.

matias ha dit...

quina enveja !!!!

per cert, vau fer servir el meu resum de l'Hannibal?

hi havia algun error?

Amando Suriñach ha dit...

Hannibal.”
Es un bon joc amb motor de cartes per pasar una bona estona sense masses complicacions.
No verem tindre temps de acabar-lo,també s'ha de dir que no anavem fins de regles.
Jo personalment diria dos coses:
Es un joc molt direccional en el seu desenvolupament, és a dir les partides seran sempre molt similars.
La resolució de les batalles es fa amb un segon joc de cartes, en la resolució els jugadors tenen que tindre molt present el nombre de cartes que hi han de cada tipus.
Tindre-ho en compte pot ser decisiu per guanyar la batalla.