diumenge, 29 de març de 2009

ANGOLA

ANGOLA: Un wargame per descobrir i disfrutar.




He tingut la sort de jugar a l'Angola durant la trobada La Collonera Russa 2009. És un joc per a 4 jugadors que simula la guerra civil d'Angola en les anys 70, en plena guerra freda. Cada jugador porta les tropes d'una de les quatre faccions implicades, dues aliades pro comunistes i dues aliades ajudades per l'occident capitalista. La partida va durar unes 7 o 8 hores, però varen passar volant. El joc és tens i emocionat fins al final, sobretot perquè simula molt bè l'escalada armamentística que hi va haver en aquest país del sud de l'Àfrica i perquè cap dels bàndols implicats va dominar la guerra en cap moment. Sempre hi va haver un equilibri inestable amb múltiples atacs i contra-atacs, sobretot dirigits a capturar la capital del país, però tambè contra les petites ciutats de la resta del territori, i tambè a la sabana i a dins de la jungla tropical.




Les regles no són complicades i no hi han moltes fitxes a sobre el taulell. En poc temps pots començar a jugar si tens algú que t'el expliqui (com va ser el nostre cas: gràcies!).

Un dels aspectes més importants del joc és el moviment de les tropes. Aquestes s'agrupen en diferents columnes que s'activen alternativament. Però el que és realment interessant és que cada jugador decideix l'ordre de les activacions abans de començar a moure'n cap i aquest ordre no es pot modificar fins el següent torn. És a dir, que has de pensar amb antel·lació i decidir quines voldràs moure primer i quines es mouran quan ja hagin actuat bona part de les tropes enemigues.



Un altre aspecte interessant del joc són els diferents tipus de tropes que pots utilitzar: avions, tancs, artilleria, armes anti-tanc i anti-aeries, mines, mercenaris, ...

En definitiva, un joc recomanable i desitjat. Tant desitjat que ja he fet una pre-ordre per a la seva publicació doncs el joc que varem fer servir era una còpia casolana i l'edició original de l'any 1988 ja fa temps que és impossible d'aconseguir.


http://www.multimanpublishing.com/preorder/viewGame.php?id=63

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Vaig tindre la sort de jugar, aquesta partida i la meva impressió es la mateixa, el final va ser dels mes incerts que recordo en anys de jugar.

I si al final vaig sortir de la selva. ;)

Va ser una bona partida, si senyor.

Jan Gonzalo ha dit...

Ara ja esteu inoculats amb el virus "Angola"... je je

Certament el més interessant d'aquest joc és la tensió que genera i la incertesa de si la teva decisió inicial servirà per superar el torn.

Gràcies a vosaltres per confiar en els meus gustos.

Jan

ruben ha dit...

No tots varem tenir el plaer. A veure si circula la versió casolana per poder-lo disfrutar.

Pirates! ha dit...

en tomàs ja ens ha venut la moto. l'haurem de provar.

Martí Cabré ha dit...

Després d'aquesta arenga d'en Tomàs no ens hi podem resisitir. Doncs res, ens afegim al preorder!