dissabte, 16 de maig de 2009

PEARL HARBOUR VENJAT!
Les notícies que ens arriben dels nostres corresponsals de primera línia són un xic confuses, però podem confirmar, gràcies sobretot a les fotografies aèries, que Tokyo ha caigut. El desembarc amfibi ha sigut un èxit i els marines de la Cinquena Divisió han pres per assalt la capital del Imperi Nipó.


El desembarc s'ha realitzat amb les primeres llums del dia i els japonesos endormiscats no han pogut reaccionar a la sobtada aparició de les esquadres aèries llançades en alta mar des dels porta-avions. La minsa flota japonesa de guàrdia no ha suposat cap obstacle significatiu, doncs tenien destacat el gruix de l'armada ben lluny, a l'Indo-Xina francesa.

Un cop a terra, els marines han trobat resistència, però estava mal organitzada i ràpidament s'han pogut fer amb el control dels enllaços ferroviaris, centres governamentals i punts de defensa.


Però aquí ens trobem amb les notícies contradictòries dels nostres reporters de primera línia. En les operacions de neteja i control a les rodalies de Tokio, els marines han sofert l'esperat contra-atac i ens temem que Tokyo pot haver estat reconquerit per un destacament de soldats japonesos. La flota japonesa ha aparegut al Mar del Japó i s'ha produït una batalla naval amb significatives baixes americanes. Però el fet no és concloent, doncs més divisions d'infanteria americanes han desembarcat al nord de Tokyo i es preveu una represa de les hostilitats pel control de la capital.

1 comentari:

ruben ha dit...

Aquí Radio Tokio!!!

La reacció d'una divisió ha estat suficient per atemorir l'enemic arrogant.
El nul esprit combatiu occidental ha quedat demostrat en la vergonyosa retirada terrestre mentre la flota nipona escombrava la task force enemiga.
Desde les fidels guarnicións de Truk, Filipines, Saigon i la Xina arriben misatges de felicitació en la defensa del sagrat terra imperial.