diumenge, 13 de setembre de 2009

La Diada ASL

Les forces vives de l'ASL (Advanced Squad Leader) varen organitzar, aquest 11 de Setembre, unes partides introductories d'aquest joc tàctic de la segona guerra mundial.

Pel matí, varem jugar, entre tots, un petit escenari (A Simple Equation), per aprendre les regles bàsiques i les tàctiques esencials. En aquest escenari, les tropes americanes assaltaven un poblet defensat per alemanys. Tots varem aprendre una lliçó primordial: les tropes a camp obert són presa fàcil, sobretot si hi hà una ametralladora pesada en la linea de visió. Les unitats americanes varen caure, una rera l'altre, en els espais descoberts de davant del poble. Les poques que varen arribar a les cases on hi havien parapetats els alemanys, varen ser insuficients per a capturar els objectius necessaris per a guanyar l'escenari.Per la tarda, ens varem veure capaços de jugar a un escenari més gran i interessant que simulava l'atac paracaigudista alemany de Creta. Si pel matí planejavem els moviments entre tots, ara en aquest escenari, cada jugador tenia assignada una part de les tropes que actuaven independentment en una secció del mapa.


Els torns inicials varen ser molt caótics i divertits. En el desplegament, els paracaigudistes alemanys triaven en secret els punts on saltarien. Les tropes gregues i australianes que defensaven l'illa es desplegaven sense saber a on caurien els atacants. Després es resolien els salts que es desviaven aleatoriament pels voltants del lloc triat. Alguns aterraven en camp obert, altres sobre els edificis i boscos, alguns desafortunats sortien del mapa, i alguns altres tenien la sort o la desgràcia de caure damunt dels soldats enemics. Molts atacants no varen sobreviure al primer torn, doncs varen quedar esgarriats i sense cobertura, davant dels defensors que els varen poder disparar a plaer. D'aquesta manera es va eliminar algun escamot sencer.

Un cop passada aquesta fase inicial, les tropes ja es varen poder concentrar i la batalla va transcórrer amb més "normalitat". No hi havia un front que separès els dos bàndols. Més aviat hi havien bosses de resistència i corredisses de tropes per tot el camp cretenc. En definitiva, un escenari que va acabar inconclús però que va ser molt entretingut de jugar i no em faria res de repeterir en una altra Diada ASL.

2 comentaris:

ruben ha dit...

Primer de tot agrair la paciència de'n Martí i l'Eloy per anar desenvolupant el joc. Algun cop, donant fins i tot recomanacions en contra dels seu interessos.

El matí va servir de provatura/aprenentatge. Bé, provatura/aprenentatge per alguns, perquè d’altres varem patir els efectes d’una MG pesada que esmicolava les seccions d’infanteria tot i el fum amb una facilitat que feia por. Llavors amb l’escenari de Creta la batalla es va animar i donar molt més joc. I això que no van aparèixer els vehicles, perquè amb algun blindat, els escenaris ha de ser “tremendos” .

Les meves preferències en els jocs van cap a un altre tipus, però m’agradarà repetir un escenari com el de Creta de ASL.

Fins la propera ;-)

eloi ha dit...

I jo vull agrair a la gent de "Jugem els Divendres" per donar-me aquesta posibilitat de desfogar-me, m'ho vaig pasar "pipa" i evidentment tampoc em faría res repetir l'experiencia, gracies Ana,Rubén, Tomás i Martí.