divendres, 30 d’octubre de 2009

SANT NARCÍS 2009

Aprofitant la festa local gironina, vam quedar per a fer un dia de jocs al Mas Gric.

De bon matí ens vam reunir per a provar un “Revolution: The Dutch Revolt”, joc que venia apadrinat per un autor de prestigi: Francis Tresham, creador del ja mític "Civilització".

Ens sentàrem al voltant de taula els 4 implicats (l’Anna finalment no va poder venir degut a la nit de barraq... a que es trobava indisposada) i en Guillem ens va explicar el reglament. El mateix joc incorpora un “Torn 0”, on es juga un primer torn en versió reduïda on els jugadors poden començar a agafar-li el pols al joc.


Després d’unes gairebé 6 horetes (pausa per dinar inclosa) vàrem decidir finiquitar la partida al final del Torn 2.

El joc no ens va deixar una bona sensació: apart del detall de que el taulell es queda petit per la massificació de fitxes que arriba a haver-hi, vam coincidir en que el joc proposa una sèrie de mecàniques a priori interessants i amb possibilitats, però que després cauen en l’absurd (la regla de saturació/overflow), esdevenen un simple efecte vaivé (“ara conquereixo aquesta ciutat, ara la conquereixes tu, ara jo, ara tu, etc.”) o es tornen innecessàriament complicades; el joc s’alenteix i carrega bastant en algunes fases (en 2 ó 3 fases d’un mateix torn has d’anar comprovant província per província els canvis ocorreguts per comptabilitzar diferents factors). Tot i que cada facció pot guanyar punts de victòria d'una forma única (a l'estil "Here I Stand"), no sembla que el conjunt estigui ben implementat del tot.


Buscant per internet he descobert que existeix un FAQ que podria solucionar quelcom, però llegint un article d’opinió prou interessant sobre el joc sembla que no som els únics que coincidim en els punts abans esmentats.

A primera hora de la tarda ens van visitar uns amics de la CaWa Girona , una associació gironina que entra amb empenta en el mundillo del joc en general (taulell, rol , miniatures, etc.)

Amb 6 persones a taula, decidim fer un "Battlestar Galactica", joc col•laboratiu amb traidors incorporats, que dona peu a la paranoia, l’intriga i el subterfugi.

Amb 6 jugadors la partida es va fer un xic llarga, doncs ens vam anar a les 3 horetes, però va reunir tots els ingredients que se li poden demanar: moments de tensió i desesperació, acusacions creuades i paranoia generalitzada, situacions límit solucionades heroicament en l’última tirada...tot evidentment dins un entorn lúdic i desenfadat, faltaria més! Al final, els dos cylons van aconseguir una victòria sorprenentment contundent.

(el fotógraf s’excusa per no haver pensat en tirar fotos durant la partida; aquí una imatge il•lustrativa)A primera hora del vespre ja recollírem; un pèl cansats però satisfets per una jornada distreta.

2 comentaris:

Pirates! ha dit...

Si un altre dia feu un "Battlestar Galactica" jo m'apuntaria.
Vaig veure que era fàcil d'entendre i molt divertit.

rockmaden ha dit...

Per mi va guanyar la jornada el galactica que ja havia tingut l'ocasio de testar a les 24 hores del any pasat, el Revolution es un joc que sembla que no estigui del tot testat, o els amics del creador quand el van jugar no li van volguer dir la veritat ;-)