diumenge, 7 de novembre de 2010

V 24h de Jocs de Taula de Sabadell

Amb els anys i, sobretot, a base de treball i bon fer, la gent de “El Refugio del Sátiro” de Sabadell han aconseguit que les seves “24 Hores de Jocs de Taula” siguin una cita obligatòria per a tots els aficionats als jocs de taula. Donades les magnífiques condicions d’espai i temps d’aquestes jornades, les possibilitats són molt àmplies, des de gent que queda prèviament per fer una macro-partida d’algun “monster-game” de llarga duració, fins a gent que va a l’aventura a conèixer nous jocs i nous jugadors.

Enguany han coincidit amb Fires de Girona, així que la nostra delegació era més reduïda de lo habitual, un servidor i l’Anna, encara que per la llista de correu ja ens havien posat d’acord per coincidir amb diferents amics de la geografia catalana.

Vam arribar a les 10:00h i la organització estava ultimant detalls. Allí ens trobem amb en Pep de Lleida, així que comencem amb alguns jocs lleugers per escalfar motors

Unes partides al “For Sale”, joc lleuger de subhastes basat en la gestió immobiliària i la especulació d’immobles i vivendes (Toma ya!)

El cos ja ens demana més acció, així que anem a per uns “Guillotine”s, on van rodar caps i no vam deixar noble en peu.

El nostre amic Xaloc de Sabadell (que ha tingut algun problema de salut últimament, però li ha fotut un parell de collons a la vida i ha tirat endavant. Bravo, Xaloc!) ens va convidar a participar en primícia a una de les primeres partides de “La Resistencia”, nou joc de Homoludicus. De 5-10 jugadors, es un joc de tipus social, amb traïdors ocults pel mig i una bona dosi de psicologia, deducció, subterfugi i punyalada trapera. Personalment, em va recordar a un “Battlestar Galactica” versió reduïda. La partida va ser divertidíssima, amb paranoies per tots costats i una victòria molt treballada dels conspiradors.

Al migdia, pausa per dinar. Vam portar entrepans, doncs la zona de la ciutat no té bars i restaurants propers, i el servei de bar disposat per la organització busca més servir begudes i refrigeris com a avituallament durant la marató.

Acabats de dinar, se’ns afegeix l’Albert. El grup mostra interès pel Pandemic, joc col·laboratiu sobre erradicació d’enfermetats a nivell mundial. Cap de nosaltres havia llegit les instruccions abans, però amb lo que recordava d’algunes sessions que havia fet amb uns amics de Cassà, vam poder treure en clar el reglament. El joc ens va apallissar a la primera partida, però li vam agafar el pols i vam poder sortir victoriosos en les següents (això si, en Nivell Fàcil)

Vam seguir amb un “Pilares de la Tierra”, basat en la novel·la de Ken Follet. Joc d’assignació de recursos i de millora constant de les eines per generar punts de Victoria, en Pep ens treia ventatge, doncs ja n’era un jugador experimentat, però l’Albert li ho va posar difícil fins el final.

A mitja partida apareix en Martí, que havia quedat amb l’Aleix per jugar uns escenaris introductoris de ASL (evidentment).


Mentre fem temps, no deixem passar l’oportunitat d’ensenyar a jugar a “Dominion” a algun membre del grup que encara no el coneixia. Poc es pot escriure sobre ell que no estigui ja a la web: de reglament senzill però tàctica profunda, i una modularitat enorme que li dona una repetitivitat i nivell d’addicció molt elevats. La seva reputació està guanyada a pols.

En Martí va acabar la seva “Masterclass” d’ASL i se’ns uneix, així com en Bernat i l’Anna de Sabadell. Anàvem ja amb el cap una mica espès, així que vam anar a per algo sencillet: un “Zombies!!!” aplicant algunes regles i cartes de la primera ampliació per a corregir algun defecte de reglament que té el joc bàsic (Foto cortesia d’en Martí).

I van arribar les 22:00h de la nit. Es va celebrar el ja clàssic sorteig de jocs (nos ens va tocar res...toooongo!!!) i ja només ens va quedar armar-nos de cafeïna i tornar cap a Girona, cansats però molt satisfets d’haver participat en unes jornades úniques.

6 comentaris:

JuanMa ha dit...

Cony si arribo a saber que hi havia més gent de Girona m'haugés presentat!!! A més vareu estar tota l'estona al nostre costat. Nosaltres jugant al 7 Wonders i al Great Fire of London. A veure si la propera ens coneixem!

Martí Cabré ha dit...

Bona crònica!

Dir-vos que després del Zombis!!! n'Albert i jo vam fer un "Hearts and minds"; com que pots triar quin any comences i acabes la partida, vam fer 1968-1969 i va ser prou divertit i interessant.

Amando Suriñach ha dit...

Quina enveja!

D ha dit...

@JuanMa: Que petit és el món! Em fà molta gràcia que ens hagis reconegut no per les nostres cares (que no en surt cap a l'article) sino pels jocs que varem jugar. Aquí es nota el frikisme boardgamer! Bromes apart, per la següent ho tindrem ben present, i si mai vols fer una partida amb nosaltres a Quart, pots apuntar-te a la nostre llista de correu ;)

Peperinni ha dit...

Una gran experiència, sí senyor.

Anònim ha dit...

Molt bona resenya
Molt bones les jornades
Apuntades per el proxim any.
A veure si avans de finalitzar el any encara fem una trovada de jocs.

Guillem