diumenge, 10 d’abril de 2011

TROBADA MENSUAL D'EUROGAMES: ABRIL


Des de principis d'any que estem intentant instaurar una
trobada mensual per a jugar eurogames. Aquest passat 9 d’abril vam quedar per fer el dia d’eurogames a ca l’Anna. Ja abans de les 10h estàvem reunits muntant taules i cadires al menjador per a inquibir el plat fort del matí: un Arkham Horror a 8 jugadors.

L’experiència amb 4 i 6 jugadors ens deia que el joc tenia ritme i era trepidant, amb la lleugera sensació d’angoixa que el grup de jugadors no pot arribar a tot arreu i que s’acumula la feina a l’hora de salvar el món. Volíem comprovar quines eren les sensacions a 8 jugadors.

Després d’uns primers torns de caos i descoordinació, els jugadors mica en mica vam anar agafant el control de la situació...fins als límits de l’avorriment. Ràpidament vam poder netejar el taulell de monstres, i mantenir explorats tots del portals que apareixien (permetent-nos el luxe d’enviar 2 investigadors a l’hora d'investigar un mateix portal), vam aconseguir 3 Símbols Arcans de la pila d’objectes únics i, entre els 8 jugadors, va haver-hi un moment que teníem 45 de les 48 possibles fitxes de Pista que té el joc. Nyarlathotep no va tenir la més mínima oportunitat de treure el nas en la nostra dimensió.

En César, fan afèrrim dels Mites, va portar daus especials per a Arkham Horror, amb les cares adaptades al joc. Durant la partida va flotar en l’ambient la sospita que aquests daus havien estat tocats pels Primigenis i no buscaven precisament la bona fortuna dels investigadors...

Menció especial a la germana Mary, servidora de Déu Nostru Senyor i tocada per la Glória Celestial; ella soleta va ser capaç de recol·lectar gairebé una vintena de fitxes de Pista. Déu proveirà!

Arribat el migdia, vam decretar que la partida no tenia més història i que era qüestió de temps segellar els 6 portals per a guanyar el joc. Vam anar a dinar amb la decepció de qui s’esperava un gran repte i l’assoleix amb sorprenent facilitat. Les nostres futures partides d’Arkham tornaran a ser de 4 a 6 jugadors.

Un cop dinats, reemprenem els jocs. Després d’algunes anades i vingudes, acabem essent 7 jugadors, pel que decidim fer un experiment i jugar un Battlestar Galactica a 7 jugadors amb 3 Cylons.

La partida va transcórrer relativament tranquil·la durant la primera part, amb cert indici d’activitat sabotejadora Cylon però res alarmant; en la segona part van començar a revelar-se Cylons i a castigar durament els recursos humans. En el clímax final, els advocats dels Cylons van trobar una argúcia en el sistema de votacions penitenciari per a confondre al President i provocar el caos que finalment els hi donaria la victòria.


El President Guillem “Clinton” Roslin medita les difícils decisions amb el seu gabinet de crisis: Jack Daniels, Johnny Walker i José Cuervo.

El Cap de Pilots Albert Adama va arribar a acumular 5 cartes de Lleialtat...i totes eren d’humà! Un home autèntic i fidel a la causa.

Ja cap al vespre, i amb les neurones una mica fregides, optem per quelcom més lleuger i anem a per un Zombies 4, també conegut com “El dels perro-zombies”. Els jugadors deambulen pel bosc nocturn, buscant desesperadament la cabana que conté el grimori per a trencar la maledicció dels “perro-zombies” (...bé, si, una mica agafat pels pèls, però som boardgamers i qualsevol excusa és bona per tirar daus i moure fitxes).

Obrir-se camí cap a la cabana era una tasca que requeria planificació i astúcia. Mancat d’ambdues, en Jordi va decidir fer bo el lema “demasiada munición nunca és suficiente".

Però va ser finalment l’Anna que, en un sprint afortunat i audaç, va entrar a la cabana i va aconseguir la victòria!

Després d'alguns fillers i ja fosc, tots cansats però contents, vam posar punt i final al dia, amb la satisfacció que les nostres trobades mensuals s’estan consolidant i agafant inèrcia.

4 comentaris:

Jan Gonzalo ha dit...

Enhorabona!!

La veritat és que l'Arkham Horror es fa llarg, lent i repetitiu... sobretot amb molts jugadors.

Pirates! ha dit...

un altre dia, si som 8 juagadors, hauriem de jugar amb l'expansió.

Soldadets ha dit...

Hola,

soc en Lluís Vilalta, del portal www.wargames.cat i els blocs http://desperta-ferro-ed.blogspot.com/, http://what-if-catalonia.blogspot.com/ i http://soldadets.blogspot.com/.

Us escrivia només perquè he proposat el vostre blog per al "Stylish Blogger Award". Més info a http://soldadets.blogspot.com/2011/05/stylish-blogger-award.html

Salut!
Lluís

Pirates! ha dit...

moltes gràcies lluis. Ara sabem que tenim més seguidors.