diumenge, 29 de maig de 2011

TROBADA MENSUAL D'EUROGAMES: MAIG28 de Maig de 2011. Tot un país paralitzat per l’aconteixement futbolístic de l’any. Tot? No! Un petit reducte d’inadaptats socials continuen jugant ara i sempre a jocs de taula...

Seguint la nostra dinàmica de trobades mensuals d’eurogames, ens vam trobar el passat dissabte per continuar provant jocs nous i fer bones partides. Ens vam tornar a reunir al Mas Gric i, donat que érem 8 jugadors, vam optar per fer 2 partides en paral·lel.

Per una banda, vam començar amb un “Yggdrasil”, joc col·laboratiu, on els jugadors són déus nòrdics intentant evitar el Ragnarok (l’Apocalipsis segons la mitologia nòrdica). El joc és senzill de regles però dona prou opcions als jugadors, manté l’emoció fins al final (la prova de foc dels col·laboratius) i permet escalar la dificultat bastant bé. Vam perdre la partida a l’últim torn, però ens va deixar un bon regust.

A l’altra taula, engegaven amb un “Small World”, joc de conquesta amb races fantàstiques. Els jugadors van disposar de gegants...voladors, trolls...mariners, mags (...això és correcte?...) berserkers i demés races inversemblants per a fer-se els amos del petit món. Finalment, en Guillem va imposar la seva tàctica superior i estratègia consumada per a guanyar la partida.

Reconfigurem els grups i tornem a la carga: una taula comencem un “Sombras sobre Londres”, basat en els crims de Jack l’esbudellador. Em recorda a un “Fúria de Dràcula” més simplificat i més amè; en Guillem em comenta que li recorda a “l’Scotland Yard”. Durant 4 nits, els inspectors de policia persegueixen implacablement a en Jack mentre aquest fuig de l’escenari del crim cap al seu amagatall. Les regles són bastant senzilles, però el joc enganxa bastant, tant als policies acotant la possible ruta de fugida de l’esbudellador, com a en Jack planificant (i improvitzant) l’esquiva constant dels seus perseguidors. En Jack va sortir victoriós, sortint indemne dels seus crims fonent-se amb la boira del barri de Whitechapel...

A l’altra taula, opten per un “Liberté”, basat en l’expansió de les diferents corrents polítiques a través de França durant la Revolució Francesa. 4 torns intensos de batusses politico-militars van acabar amb en Jordi R. com a guanyador, que no havia tingut un inici brillant però va acabar amb la victòria.

Mentre esperem que acabin el “Liberté”, decidim fer una partida ràpida de “La Isla Prohibida”, joc col·laboratiu on els jugadors són aventurers que han de rescatar 4 relíquies d’una illa abans que aquesta s’enfonsi en el mar. El joc és senzill i alguna mecànica recorda al “Pandemic” (doncs ambdos són del mateix autor), tot i que “La Isla” potser té un xic més d’atzar. Deixem la partida a mitges per a poder anar a dinar.

Un cop dinats, i quedant 6 jugadors, optem per a no complicar-nos la vida i jugar quelcom que no ens talli la digestió: “Funny Friends”, de Friedemann Friese (si, el fric dels cabells verds que titula tots els seus jocs amb mots començats amb F). El joc vol retratar la vida social del nostre personatge, plena de relacions (socials, carnals, matrimonials i demés) i ben amanida amb tot tipus d’addiccions i perversions, sempre des d’una mirada irònica i amb molt d’humor. L’Albert va aconseguir complir els 5 objectius vitals del seu personatge, tenint una vida (relativament) sana i variopinta.

Ja per anar finiquitant la jornada, decidim tornar a fer un “Sombras sobre Londres”, amb en César fent de Jack. Tot i que en la primera nit els policies estem a punt d’atrapar l’esbudellador en un temps rècord, aquest va saber reconduir la situació fins a tenir-nos ben despistats durant la resta de la partida, aconseguint burlar als eficients efectius d’Scotland Yard...

1 comentari:

Pirates! ha dit...

dels 4 joc que vaig jugar, em varen encantar. són joc que amb 5 minuts t'expliquen el reglament i de seguida a jugaaaar!!!!!!!!!