dijous, 30 de juny de 2011

TROBADA MENSUAL D'EUROGAMES: JUNY

Continuant amb la nostra fal·lera devoradora de jocs, vam quedar també durant el mes de juny per jugar a tot el que se'ns poses a taula. Això si, degut a compromissos varis, la major part dels jugadors van venir pel dematí, essent la tarda més light.

Com que el nostre reporter no pot fer més d'una tasca a la vegada (limitació de génere), es va dedicar a fotografiar la partida en la que participava: Un Conquest of the Empire a 5 jugadors.


El CotE vé a ser allò que en diuen un ameritrash (massa bél·lic per ser un eurogame, massa poca cosa per ser un wargame) de romans, amb un taulell XXL, suficients miniatures com per a fer d'extres en un peplum dels d'abans, monedes gairebé de veritat i tot de complements per a que ja valgui la pena de comprar només pel pes.

Vé amb 2 sets de regles: les bàsiques, que són una mena de Risk amb poca historia, i les avançades, amb regles d'aliançes similars al Struggle of Empires, algunes cartes per donar color i una seqüència de joc una mica més el·laborada. Contra tot pronóstic, ens vam decantar per aquestes últimes.

Així doncs, ens vam reunir a Villa Gricorum els Comandants Ruben Vermellum, Albertus Verdorum, Cesare Blavosi, Annae Violetum i Jordi Nigrum per decidir civilitzadament qui seria el nou emperador, lo qual ens deixa grans escenes:


El General de Jordi Nigrum fuig arrossegant-se del Sud d'Itàlia, apallisat per les tropes de Cesare Blavosi.


Hispània és un dels terrenys més cobdiciats pels jugadors, lo qual no diu gaire sobre la seva estrategia.


Les tropes de Cesare Blavosi acompanyen amablament al soldadet de Albertus Verdorum cap a la porta...

Després de tantes batusses per Hispània, i amb prou feines queda ningú per mantenir-la.


Al final de la primera campanya, sembla que Jordi Nigrum porta una lleugera ventatge sobre la resta...


...peró Ruben Vermellum té un control total sobre Roma!!!


En un moviment de gran astúcia i auto-preservació, Cesare Blavosi i Jordi Nigrum entren a Roma al crit de "Escrotum non est!!"...


...i aconsegueixen fer fora les tropes de Ruben Vermellum, tot i que sense poder arrebatar-li el control sobre el territori.


Decidim acabar la partida al final de la tercera campanya per manca de temps; Ruben Vermellum s'endú la victòria gràcies a la seva estrategia a gran escala i les seves ciutats enmurallades. Ave, César!

El joc no té gaire història, peró pot ser entretingut, i segurament aquest estiu li donarem una altra oportunitat, amb les regles ben aplicades i temps de sobres.

2 comentaris:

ruben ha dit...

Esta clar que vàrem moure les tropes a munt i avall per poder tenir unes batalles dignes de ser recordades.
Crec que el joc es mereix una altre oportunitat per fer-nos passar una bona estona, perquè com la resta de jocs en les aliances serveixen per tenir més aprop als enemics que als amics. Una mala o bona batalla fan desaparèixer tot record d'una a aliança.
Ni que fos per el desplegament, ja val la pena organitzar una altre trobada ;-)

Pirates! ha dit...

jo m'apunto per una altre batalla