dissabte, 20 d’agost de 2011

Final de la Guerra: VICTÒRIA REPULICANA!!!!!


Contra el que semblava la república ha fet vàlid el lema de “resistir es vencer”. Felicitats a l’Albert per no haver perdut l’esperança i aguantar fins al final.
Quan al torn tretze el nacionalista creia haver aconseguit la victòria, un recompte de punts va donar la sorpresa de que encara en faltaven 8 perquè fos així. Llavors l’inactivitat a catalunya i el front del nord que havien servit per establir un front ferm per part del nacionalista es van mostrar fatals i amb presses i mala organtizació es va rependre l’ofensiva general que va portar a Gijon, Vinaroç i amenaçar seriosament València i Catalunya. Però en l’últim moment “donde las dan las toman” i per arrodonir una relació de combat en l’atac a valència el nacional va fer un error de colocació descobrint la guardia del front nacional que va ser aprofitada per la república fent perdre temporalment Alacant, Elx i Albacete. Així en el torn 17 reconec la derrota; només quedaven 2 torns, just per refer el llevant i fer algun atac a la desesperada per aconseguir la victòria que havia estat a tocar. Aprofitant les meves vacances m’enduc en Paco al Perú i l’exilio deixant-lo en una chalupa al mig del titicaca.

Situació del front en el torn 17:
Com en altres sesions en aquestes últimes hem aprés més aspectes del jocs:
- Vigilar molt els punts de victòria. La partida fa pinta que ha d’anar frec a frec, perquè aquest cop tot i la caiguda de Madrid que son 7, encara en faltaven molts tot i que la república havia fet la moblilització.
- Ens varem despistar de fer batalles majors a Madrid i Múrcia cosa que va alentir alguns torns al nacionalista i fa que la república es replantegi les unitats que han de defensar els punts claus.
- Al final hem utilitzat moltíssim els HQ en defensa i la veritat es que donen molt, però el nacional va tardar a adonar-se que per atacar ha de tenir present poder utilitzar les reserves per atacar un punt ben defensat i no anar picant ferrro fred torn a torn.
- Tots dos bàndols vàren enviar les millors tropes a zones del front de les que llavors era molt difícil sortir i haurien treballat millor en altres punts.

Mereixen reconiexement els defensors de teruel que fa una plila de torns que es vàren atrinxerar i no s’han mogut.

Continuo pensant que es molt recomanable. S’ha parlat de fer-lo per vassal aprofitant que no hi han retirades, potser serà una mica empipat el tema d’assignar avions; les regles recomanen declarar tots els combats de cop, cosa que deu donar una mica d’aventatge al jugador que defensa.

Bon estiu a tothom

1 comentari:

Tomàs ha dit...

La Republica ha guanyat. Visca!