dijous, 4 d’agost de 2011

Tercer parte de Guerra


En anar avançant la partida hem vist que el canvi de columnes a unitats regulars inicialment afavoreix a la república ja que ho fa abans (i li convé més) i li dona més tropes tot i que les nacionals son més bones. Això fa que el nacional s’hagi d’oblidar de les corredisses inicials que li permetien grans penetracions a més els factors de defensa de les republicanes que ha millorat fa que les relacions per la taula de combat no sigui tant propícia.
Hem pogut treballar amb els primeres unitats blindades, però el que prometia molt no li hem sabut treure el suc per el terreny (planer només a castella la nova i la vall de l’ebre) i tenir un factor de defensa molt baix (fa arriscat deixar-la en posicions exposades després del moviment d’explotació).
El que comencem a tenir son HQ i hem de veure les possibilitats que donen per donar recolzament artiller o posar unitats en reserva per aprofitar el moviment d’explotació.
Els primers events per el republicà no ajudaven gaire, a veure si milloren.


Al nord la falca entre les tropes asturianes i cantabres va resultar un forat que va portar a l’envoltament del front basc i la caiguda de Bilbao i Santander. Però quan semblava que tot el front Nord cauria facilment, han arribat reforços republicans que han amenaçat a les tropes nacionals i de moment s’ha establert el front a les portes de Santander.
Madrid finalment ha caigut en mans nacionals i queden algunes unitats aïllades a “la sierra”.
Les tropes nacionals continuen presionant cap al mediterrani davant castellò però això permet mantenir terol en mans republicanes i que el front d’aragò estigui sota minims.
A Castella la nova i Andalusia hi ha relativa calma, però la republica conta amb agrupacions importants a Albacete i Murcia.

3 comentaris:

Tomàs ha dit...

El joc fa bona pinta! Quines són les condicions de victòria? Els bàndols estan gaire equilibrats? Resistirà Catalunya?

Pirates! ha dit...

l'important, es pot canviar l'història?

ruben ha dit...

El joc esta molt bé perquè va evolucionant de les columnes i el campi qui pugui a la profesionalització de l'exèrcit.

Pinta que el republicà ho té magre per guanyar la guerra convencional, però com hi han els punts de victòria el nacional ha de suar molt per guanyar.

Canviar l'història, doncs ja m'agradaria, però de moment podem disfrutar del joc. Us animo a provar-lo