diumenge, 30 de setembre de 2012

Batalla de Cardedeu.

Es un joc on les regles son quatre fulls i es poden llegir en el mateix moment. El que realment s'ha de tenir en compte  es el concepte de Zoc i les agrupacions ja que les tropes allunyades del seu lider depenent de la qualitat tenen moltes possibilitats de no poder moure.
La batalla representa quan les tropes Napoleòniques anaven a socòrrer a barcelona que estava sota setge i es troben amb resitència a Cardedeu mentre son perseguides, pel que han de trencar la defensa Espanyola i continuar el seu camí.


Torn 1 i 2 : Un cop desplegats els Espanyols els francesos començen a moure:


 Torn 3 : encara no esta del tot definit el punt de trencament


Torn 4:  Els napoleònics opten per bascular cap a la seva  ala esquerra.


Torn 5 : Al veure el moviment Francès els espanyols tanquen la carretera i també basculen (però son més lents per el terreny).

Torn 6 :  Amb forces baixes i una mica de feina els francesos reobren la carretera però sense ordre.


Torn 7 : Finalment els napoleònics mantenen les posicions per permetre passar les tropes de reraguarda sense que el desplaçament espanyol pugui aturar-ho. La partida ens va agradar i tots dos bàndols van cometre errors de novato, segurament se li donarà una altre oportunitat vigilant més el desplegament, el funcionament dels liders i l'ubicació de l'artilleria.

El que no vàrem saber veure van ser els reforços espanyols que a més de costar molt de que entrin ( un 2 o un 12 amb dos daus per a tres agrupacions), si no ho fan en els tres primers torns llavors com entren lluny dubtem de que arribin a participar en el combat.

5 comentaris:

Alejandro Farnesio ha dit...

Este juego fue publicado por Alea? O pertenece a los juegos de La Sombra del Águila? Que tal funciona? No tiene más dificultad que las ZdC, los líderes y la artillería?

ruben ha dit...

Hola Alejandro

El joc l'ha editat "El Nas de Cardedeu".

Vàrem llegir les regles (ja hem jugat a altres wargames) i jugar de manera directa. Esta bé per agafar el concepte de Zoc i agrupacions, que es el que condiciona la partida. L'artilleria son tres peces amb poca mobilitat (fan mal quan t'hi acostes) i com ja deia al blog els reforços no crec que afectin gaire.

Sense masses pretensions em va agradar per fer en una sessió

eloi machsol ha dit...

Quina casualitat, precisament aquest escenari es el que amb vaig "currar" per fer una demostració a les pasades "V FESTA NAPOLEONICA DE GIRONA" aquí veureu unes imatges de la demostració.

http://www.pedresdegirona.com/festa_hist_5_04_2.htm

ruben ha dit...

Ostres Eloi sempre se'm passen els actes sense mirar les activitats, perquè veient les fotografies segur que hauria valgut la pena treure el nas a la plaça de l'independència.

Suposo que un dia d'aquest li tornarem a donar una oportunitat, dona de si l'escenari?

Anònim ha dit...

Encantats que jugueu a la Batalla de Cardedeu i que us hagi agradat.
Si en voleu, a la nostra botiga en tenim: www.uededrac.cat

Xavier Navarro
El NAS de Cardedeu