dijous, 20 de febrer de 2014

Polis

Avui hem fet un Polis, es un joc àgil que ens porta a la guerra entre Atenes i Esparta. A més de la guerra directe amb el bàndol contrari per terra (on Esparta té un aventatge inicial) i  per mar (on es Atenes qui té l'aventatge) també la tenim per aconseguir els recursos necessaris per crèixer i mantenir la població. I tot plegat ha d'ajudar a decantar la balança perquè de la resta de polis s'afegeixin per suborn o força a una de les faccions.

Dels quatre torns només en vàrem fer tres donat que Esparta després de estar en un mal moment per alimentar la seva població es va refer i aprofitant la seva supremacia terrestre estava arraconant a Atenes així es va deixar la partida quan Esparta encara disposava d'exèrcit, recursos per ampliar-lo i prestigi per a moure mentre Atenes havia perdut el pas.

Es va deixar la partida així:

Mentre Esparta disposava de:


I Atenes tenia:


El joc em va agradar, el que vaig trobar massa aleatori era el mètode de combat amb cartes, tenia al seva gràcia, però Esparta va trobar una escletxa en el combat terrestre que era anar a buscar al Atenen amb majoria. Com el primer combat s'ha de resoldre i el comença sempre Esparta pot picar i si no li es favorable retirar-se sense massa penalització per tornar-hi en el següent moviment.

Joc maco de jugar i visualment, però no sé si li falta alguna cosa...   admeto que potser m'ho vaig prendre més com un wargame i segurament no ho es.