diumenge, 30 de març de 2014

La collonera Russa 2014

Altre cop ens hem trobat a la Llacuna un cap se setmana per poder jugar, parlar (sobre tot de jocs/història), i cantar el "Moltes feliçitats" al "Sr. peçident"

Un cop fetes les salutacions als que ja porten una estona jugant, ens distribuim i tots a les taules per jugar
 

Aquest any he vist més jocs coneguts que novetats:


- Eclipse
On la galaxia comença amb un no res

 i es va escampant fins que tothom té flotes amb naus prou desenvolupades per anar a "visitar" als veïns. Va sortir l'idea que el joc guanyaria una mica si per contra de tenir un final fixe tingués unes tirades de dau per acabar-lo en cada torn. Així no tindríem l'últim torn suïcida on per un trist planeta estem disposats a cremar tota la flota estel·lar.- Virgin Queen;
Respecte al joc tinc el cor dividit i espero que algun dia ho entengui ...  es com tractar amb  una amant punyetera. L'agafes amb moltes ganes, però la majoria de partides fallen per alguna cosa (excessiu atzar, una potència que es despista, el complot de la pòlvora ...), total que s'acaven les partides amb coitus interruptus i mig decebut, però passades dues hores li perdones i penses que es mereix una altre oportunitat. Les cares somrients son d'abans de començar ;-)

- Combat comander Pacific; 
 En l'escenari que varen jugar Amb un Banzzzaaaaaiiiiii! les tropes japoneses entraven per una banda del taulell i les que podien sortien per l'altra banda del taulell saltant les posicions americanes.

- Cas dels Catalans;
Per segona vegada m'he quedat amb ganes de jugar-lo. El que comentaven era que havia anat molt bé les dues partides que varen muntar, a més el dissenyador va dur l'última versió.  Quan surti comercialment l'hauré de tenir i jugar-hi.

- 1830;
Es va jugar amb l'ajuda de la tablet per agilitzar els càlculs i les explicacions de'n Pep .

- The supreme comander;
Ens varen fer una explicació per poder conèixer una mica el joc i sense conèixer a fons les regles es va començar l'escenari Barbarrossa.
El joc es una mena de third Reich o World in Flames (d'europa) reduit. A nivell terrestre estava bé, sobre tot per russos i alemanys que tenien feina mentre italians i anglesos s'ho miraven, però això no es cosa del joc sinó de  la història.
El que no va agradar gens va ser el tema naval en descobrir que en Doenitz tenia raó; (fora bromes) alemanya començava amb tecnologia +2 de submarins i amb tres unitats. Si aquestes es posaven al Atlàntic bloquejaven tot el transport de tropes aliats amb un 66% de possibilitats de que no passes i a més cada torn feien perdre un grapat de punts de producció. En el cas de que la Royal Navy intentés trencar el bloqueig varem contar que només un 33% de possibilitat d'èxit i els costos eren de 175 per una flota i 95 el dels submarins. Sense l'oncle Sam era impossible d'assumir-ho a més estava per veure que passaria i com retardaria l'arribada de les tropes americanes. Un altre forat era que l'aliat havia de dedicar dues flotes al Mediterrani si volia impedir el moviment de tropes de l'eix cap al Nord d'Africa.  Tenia ganes d'aquest joc, però mentre no millorin el tema naval crec que m'esperaré.
                                   
-7 wonders;
Filer rapidet de cartes on has de seleccionar una carta/acció i passar les altres cartes a un altre jugadors mentre t'arriben les de un altre jugador. Es fan tres rondes de puntuació i es canvia el sentit en que  es passen les cartes a cada fase.
 


- 7 Ages;
En aquest joc uns valents s'hi van posar amb ganes d'allargar-lo tot el dissabte, però al començar a la primera època ja es va veure que no s'acabaria. Crec que es un joc que val la pena, però cal assumir que  pot durar 10h o més amb sis jugadors.
- Angola ;
Com no es va jugar, també gràcies a la convicció de'n Jan de mantenir la tradició

- Trough The Ages ;
Gran joc de gestió de recursos en el que al sortir les cartes de civilització i militars aleatòriament t'obliga a adaptar les estratègies guanyadores tot i que sembla que tenim alguns combos identificats.
Jugar en viu fa que es cometin més "errors" per part de tots els jugadors cosa que queda compensada per els farts de riure que es senten quan algú queda curt per una pedra o un punt de qualsevol cosa per fer l'acció que tenia pensada. 

-Successors ;
En una collonera no podíem deixar de marejar el cadàver i familiars de l'alexandre el gran per decidir qui era el digne successor.

-Fighting Formations: Grossdeutschland ;
D'aquest vaig sentir l'explicació, però no el vaig jugar, tenia dues parts una molt tàctica tipus ASL simplificat (això em pot costar algun calvot dels entesos ;-)  ) i l'altre que era la gestió del torn on les accions tenien un cost en iniciativa no fixe i quan es perdia aquesta era l'enemic qui jugava. Això obligava a tenir mesura en el que volies fer per deixar menys marge de maniobra a l'alter bàndol. Aquesta part semblava molt interessant, la part tàctica ja va més en funció dels gustos de cadascú i saber si et preocupa tenir linea de visió per a disparar o no.

- High Frontier;
Mentre desenvolupaven les naus i exploraven l'espai els vaig anar a veure com anaven en la partida. La veritat es que em vaig endur la sensació era de que calia un nivell de concentració i sort molt elevat per evitar que després dues hores d'esforç per aconseguir enlairar les naus corrien un gran risc que aquestes acabessin desintegrades o vagant al espai per no haver calculat bé els cohets propulsors o qualsevol altre element  ...- Pacific Typhoon;
Filler de cartes on es proposa un batalla naval al pacífic (dia/nit - superfície/aeronaval) i cada jugador pot recolzar un bàndol o altre segons les cartes que tingui per mirar de sumar punts.

- Republic of Rome;
Admeto que no li dono massa marge després d'haver provat el joc fa temps, té grans defensors pel que alguna cosa ha de tenir i jo no sé apreciar???
Això si, ni amb defensors declarats de la república aquesta es pot mantenir davant de les guerres continuades d'Anibal, Asdrubal, els gals i ja no recordo qui més es fa afegir a menjar legions.Pobres senadors els va caure de tot a sobre.

- Altres vistos o jugats per la collonera (evidentment n'hi havia per parar un tren ) ;
Troika, Merchan and Marauders, History of the Roman Empire, Clash of Monarchs, Crown of Roses, War of the Ring, Pax Porfiriana, Sword of Rome, Signum Mortis, Andean Abyss, ....
En l'apartat selecte:
- Varem poder gaudir de la nova maquetació del Cas del Catalans que en Marc Figueres ens va dur
- L'organització de la collonera ens va organitzar un joc basat en preguntes de la mateixa collonera (no sé si això encara fomenta més l'endogamia) amb alguna que altre informació confidencial ;-)

Tot i haver dormit molt poc (no agrairem mai prou al Sr. Warnallo i Sr. Jordi aquesta "simpàtica" tradició de recórrer la casa ben d'hora, ben d'hora, ben d'hora fent una cassolada) i tornar fet un bunyol a casa.

Senyors gràcies FINS LA PROPERA!!!!!  

4 comentaris:

Martí Cabré ha dit...

Hehehe, ens ho vam passar d'allò més bé. Ja compto els dies per a la propera! ;-)

Unknown ha dit...

Com cada any, em queden moltes ganes de fer tot el cap de setmana sencer, veurem com anirà l'any que ve.

Pep ha dit...

Aquest unknown anterior sóc jo.

Pirates! ha dit...

Bon relat. Dóna ganes d'anar-hi.