dissabte, 12 d’abril de 2014

La guerra s'ha acabat!!!


Hem pogut acabar la partida del Senderos de Gloria!!!

Al haver jugat al Pursuit of Glory les regles les hem assimilat molt ràpid, això si la campanya de l'Orient mitjà on existeixen moltes "excepcions" no s'ha donat pel que ha estat més fàcil.
Del Pursit em vaig quedar amb la sensació de que com a Turc era poc menys que difícil sobreviure (per no dir impossible), en el senderos crec que les potències centrals ho tenen més magre per guanyar, però com a mínim s'ho passen bé donant garrotades.

Vàrem començar amb la sortida clàssica dels canons d'Agost i posats a fer l'alemany es va dedicar a destrossar qualsevol cosa que es movia fins al canal de la mànega:


Però els reforços i al començar a pressionar les potències centrals al Est va fer que el front no caigués. Així es va mantenir un equilibri on les PC anaven repartint a les tropes russes (amb un intent d'envoltament que es va salvar per poc) mentre els aliats es dedicaven més a la política portant el seu estatus a la guerra total. Això va permetre l'entrada a la guerra d'Italia, fent moure reforços de les PC cap aquest front alleugerint la resta i tornant a un equilibri. L'entrada Búlgara i un exèrcit AH va tapar l'intent aliat de salònica:


I noves rondes d'equilibri fins que l'aliat amb tot l'exèrcit Itàlia + suport francès va aconseguir un trencament de front als alps.


Al haver de tapar els espais de manera apressada va donar aire als russos que també s'havien reforçat passant a l'ofensiva.Aquestes rondes de desgast van afavorir als aliats que varen poder anar entrant reforços i nous exèrcit mentre que alemanya (pal de paller de les potències centrals) no podia seguir el ritme. Així quan Alemanya ja estava debilitada una ofensiva a gran escala al Oest va permetre envoltar les tropes de Metz i amenaçar la font de subministre alemanya provocant la rendició.

Mentre el l'Orient mitjà gairebé es va mantenir immutable, potser en una altre partida s'intentarà treure més suc per anar a buscar els punts de victòria presents.

El joc m'ha agradat, no sabem si té diferents sortides viables o aquesta partida pot ser un guió que es sol repetir, però sembla que ho sabrem amb noves partides ;-)