dissabte, 31 de maig de 2014

dos contra dos i sense feeling

Va costar poder-lo editar però aquí el tenim.

Angola és un  joc de dos contra dos. Recrea una part de la Guerra Civil, dels mesos juliol 1975 a l'abril 1976 ( és a dir, 10 torns).

Durant la partida està prohibit comentar l'estratègia i has de tenir una connexió mental amb el company. Em va tocar amb en Rúben i s'ha de dir que no tenim feeling. Jo demanava ajuda externa, ell no. Ell obria camí i jo m'ho mirava . Jo atacava, ell acumulada tropes a les seves columnes.
En canvi l'Alberi i Frederic estaven ben connectats (es va notar que es coneixien el joc) i el principi del joc varen tenir mala sort amb les ciutats però...... durant els torns, molt bon sort amb ajudes externes (tot el país d'Angola voltejaven els seus avions carregats de bombes i les carreteres els seus tancs pesats)


L'inici de la partida és reparteixen aleatòriament els països. És a dir, no saps si el teu company està al teu costat o tens els teus rivals. Un cop iniciat, et trobes les teves tropes repartides per tot el mapa i és molt important no deixar-te agafar les ciutats. És una lluita continua de ara ataco, ara defenso, ara perdo la ciutat, ara la recupero,... sempre has d'estar a l'aguait i s'ha de dir que mola mogollón.


A principi del torn tens poques tropes i poques cartes d'activació. A mesura que avança els torns, vas rebent tropes (mercenaris, tancs, antiaeris, antitancs, mines, avions, artilleria....) i cada vegada tens més i més ... és un lluita de qui és el més xulo.
El que mola, són les cartes d' activació que les jugues en secret. Tu coneixes les ordres de l'activació de les teves cartes però no saps mai quin company començarà el torn.


La partida no està acabada (només portem dos divendres i va per llarg).