dissabte, 27 de setembre de 2014

Jocs que criden l'atenció i fan mal

Hi ha jocs que no funcionen però el títol del joc és un reclam publicitari per aquells que no han vist mai un joc de taula de veritat. Jocs com Victus, Castellers, Patim Patam Patum (patum de Berga) fan mala imatge els jocs de taula. Són jocs comercials que neixen i moren ràpidament. La família que ho compri ja no ho tornarà a fer-ho més.

Un exemple, és el cas de 1936 Guerra Civil .Un joc molt estudiat històricament. Però s'hauria d'haver avisat el creador del joc que la mecànica no és l'adequada comercialment (és a dir, per vendre molt). És una imitació del Màgic o Guerra de mitos però versió dolenta.

El títol del joc crida l'atenció (bé, comercialment) però té un mal reglament i mala mecànica. Amb aquesta combinació el joc està destinat a fracàs. No sé perquè varen fer tanta publicitat perquè aquest joc és per quatre gats que ens agrada la complexitat o col·leccionar-los .

A veure, personalment, m'agrada el joc de cartes 1936 Guerra Civil però no el recomanaria per comprar.


Per les famílies que volen provar jocs i no ho han fet mai, us recomano jocs comercials com Carcassone, Catan, El laberinto, Doble, Dixit, Time line, Polilla tramposa, Exploradores ....hi ha milers de jocs bons. Animeu-vos a anar alguna botiga especialitzada i abans de comprar us deixaran provar.

Llocs per provar jocs a Girona:
  • Ludus Mundi
  • Via Lúdica
  • Jugar x jugar
  • La Vedette (restaurant) -només segon i quart trimestre1 comentari:

Anònim ha dit...

muy bien. me gusta