divendres, 5 de setembre de 2014

Shogun (guerra medieval japonesa)Feia molt de temps que no hi jugava. Shogun és un joc de guerra medieval japonesa. Aquí les batalles no són ni cartes ni daus. És una torreta que vas introduint soldadets i el resultat és incert. La primera vegada que ho vaig veure molava (encara ara una mica). No sé, m'agrada la senzillesa i la innovació.

Els jugadors representen senyors feudals del Japó. Has de conquistar regions i saber-les mantenir (igual que tots els jocs).
Mapa amb les seves regions


desplegament de les regions

Abans de començar hi ha una petita aposta en secret. Cada jugador aposta una quantitat econòmica per ser l'inicial. De seguida vàrem decidir que s'havia d'estalviar i ningú volia apostar grans quantitats..

Els jugadors tenen que decidir cada torn quina regió vol recaure l' impost, quina vol recaure l'aliment (arros), quina vol reclutarà exèrcit, quina vol construirà (castell, temple o teatre) o quin exèrcit vol moure.

torn en secret 
També em va agradar la idea de les revoltes dels camperols. La regió on vols recaure més aliment o diners, els pagesos es revolten. 

Ahhh s'ha de tenir importància el torn d'hivern ja que poden haver-hi més revoltes.

última era

Una anècdota, l'amo del joc no va tenir temps de llegir el reglament però entre tots ens vàrem recordar com si jugava (l'última vegada va ser 2007 , segons el nostre blog)

1 comentari:

ruben ha dit...

Les regles estaven una mica fluixa, però ens ne'm sortit. Al final varem deixar la partida a la meitat, potser la nova temporada haurem de fer una partida i acabar-la.
No crec que sigui un joc d'expansionar-se excessivament i potser val més gestionar bé els territoris amb el cobrament d'impostos mentre defenses els teus edificis i procures picar-ne d'altres. Per fer-lo de tant en tant crec que esta bé i ara que tornem a tenir les regles fresques ho haurem d'aprofitar.