dimarts, 2 de setembre de 2014

Space Empires

Aquest dies hem provat el Space Empires.

La veritat es que bon punt vàrem desplegar el joc i anàvem per començar va sorgir una pregunta una mica inquietant "Com es guanya?" Es evident que guanya el que queda, però no hi havia altre objectiu que eliminar als altres. Tenia la sensació que era una partida d'escacs a quatre perquè tothom comença en la seva àrea i de manera aleatòria distribueix les mateixes peces dins del seu territori i llavors tenim un territori neutral entre tots els jugadors.

Potser ens vàrem equivocar d'estratègia, però tots ens varem dedicar a descobrir els nostres territoris i llavors mentre esperàvem una mica a veure qui obria foc anàvem desenvolupant totes les tecnologies possibles.
Li va donar una mica de joc introduir les mines, perquè ja no es tractava només d'anar amb cuirassats i començar a tirar daus fins a veure qui treia els daus òptims més ràpid.

Total, molta estona i les parells de balls es varen fer: al nord de la galàxia Blau-Vermell i al sud Groc-Verd.

Crec que si tothom sap jugar es fa un joc una mica lent doncs es difícil donar cops sorpreses definitius i no tens prou flota per defensar i atacar a l'hora. A més les flotes que envies amb ànsies conqueridores a altres galàxies si pateixen baixes en territori enemic o no porten suport com dragamines, cv, naus colonitzadores ja es poden anar retirant.

La nostre partida la vàrem deixar gairebé com esta a la foto ja que al ser un joc de producció el verd que havia agafat un planeta groc augmentava els seus ingressos i al nord el Blau-Vermell varen tenir una llarga batalla ,daus i més daus, fins que per esgotament la principal flota vermella va quedar fosa i la blava tocada. Era el moment de tornar a fer una pausa i tornar a la càrrega...

Crec que per jugar a jocs de naus val més dedicar el temps al Eclipse (esta definit quan s'acava el joc) o Twligh imperium (on capturar el planeta central et posa en la diana dels altres jugadors però compensa l'esforç. En aquest les coses van tan igualades que tothom deu estar al mateix nivell quan s'enfronta i al ser tots contra tots sense objectius encara fa que la gent s'ho pensi més abans de fer un pas.1 comentari:

Pep ha dit...

Completament d'acord amb l'últim paràgraf. Per mi és un joc que és bastant prescindible. Millor dedicar el temps a l'Eclipse i (sobretot) al Twilight Imperium III.