dimecres, 25 de febrer de 2015

7 Ages

Després de sortir del Pax Porfiriana el millor que podia fer per tenir una revelació era jugar la 7 Ages.

Era la segona vegada que ens hi posàvem i també es va començar a la Era I per assegurar-nos les garrotades de bon començament ;-)

Tothom va rebre un imperi d'era I i a partir d'aquí anava desplegant els seus imperis com podia per rascar algun puntet de civilització. Però, surtis on surtis ràpidament et pot caure sobre del teu territori natal una altre civilització o un nou veí amb qui "compartir" espais.

A més d'agafar la seqüència del joc, aquest cop varem estar molt més atents als events de les cartes que donaven beneficis o els que oferien "regalets" als veïns.
Suposo que no ens en sabem estar O:-) I com no "donde las dan las toman", fins aquí d'acord, però llavors vàrem veure que existien combos terribles que jugats amb traïdoria i efectivitat et podien fer desaparèixer una civilització. En dues sessions ho hem vist tres cops. Si, tornes a sortir de seguida amb un altre civilització si tens les cartes que ho permetin segons l'era, però...

I aquí ve la meva revelació, em fan mandra els jocs tant caòtics on una carta agafada a l'atzar i admetré que ben jugada pot trinxar-te molta feina feta. Que voleu que us digui, m'estic fent gran i possiblement una mica més conservador (lúdicament parlant). L'estratègia del Age of Empires d'ordinador on sorties, recolectaves, feies el teu imperi fort i llavors ja et barallaves m'agradava.
Això d'estar ben posicionat i que una "puta" revolta dels barracons combinada amb un terratrèmol a la teva capital et destrossin l'imperi fa mal.

El joc apunta maneres, però es llarg i les cartes son massa potents.
A més els editors son uns cutres al compartir els indicadors de liders amb indicadors genèrics com forts ... No els hauria costat gaire fer una plantilla troquelada més i no fer-te perdre el temps buscant el lider que has de posar pel force pool o dins del taulell.

Com a la collonera el volen jugar a veure quines sensacions els deixa.