diumenge, 29 de març de 2015

Liberté

Hem fet una partida  al Liberté, ja fa temps que hi vàrem fer una partida de prova i el recordava una mica difícil de gestionar...

Es un joc basant en la convulsa situació política de França un cop havia triomfat la revolució. Cada jugador (poden ser de 2 a 6 )  selecciona líders per donar recolzant als revolucionaris radicals (vermells) , als moderats (blaus) o als monàrquics (blancs)  en les diferents àreas dels departaments, o per posar-los davant seu i que li permetin altres opcions (dirigir la guerra, desempatar, ...)


Es deixa indicat qui ha posat els suports amb una circumferència del jugador que ha posat el recolzament (no es pot repetir en un mateix territori, només poden haver-hi tres piles (tota del mateix color) i cada una d'un màxim de 3 suports) fins que una de les faccions ja no ha posat tots els recolzaments i llavors es passa a veure qui guanya les eleccions.

Territori per territori es va contant a quina de les faccions dona suport (Paris conta per a tres),  quin dels jugadors ha apostat majoritàriament per la facció en el territori (el jugador guanyador perd un suport i els empats els perden tots). Això genera un nou govern i defineix qui ha participat per aconseguir-lo. Llavors en les quatre rondes que dura el joc es donen punts de victòria per qui es el primer i segon del partit majoritari al govern a més de qui ha apostat més per la segona força.

També es poden treure punts per els que han apostat per defensar la revolució en un camp de batalla secundari al taulell o els últims torns per obtenir la majoria en uns territoris concrets.
Podria donar-se el cas d'una victòria automàtica del monàrquics.

Comentava que es una mica difícil de gestionar, perquè si com en el nostre cas vàrem ser cinc jugadors (crec que es un bon número) no arribes a tot ni pots donar per fet res ja que els interessos van variat i entren en joc cartes que fan decantar les balançes pel que has de jugar i creuar una mica els dits perquè les faccions per les que apostes surtin afavorides.
Es podria contar molt cada jugada, però alentiria excessivament el torn.

Ens ho vàrem passar bé  i em dono per satisfet.

Per cert es varen imposar els revolucionaris moderats. VISCA LA REPÚBLICA!!!!