dimecres, 22 d’abril de 2015

Axis - Empires

Després de la pausa del civilització hem tornat a fer un Axis - Empires aprofitant que tenim les regles una mica fresques.
Aquesta partida s'ha començat al 1937 per veure que tal funciona la política abans de la guerra mundial. Així els dos bàndols donen recolzament als respectius aliats a la guerra civil espanyola mentre es van reforçant. Per un moment semblava que la guerra es podia decantar cap a la república però al final ha quedat amb una mena de taules on la república només manté Barcelona i Madrid (traient un punt de victòria al eix).
A la resta d'Europa Àustria es va resistir al Anschluss fet que va posar Iugoslavia del costat de l'Eix però en uns torns també Àustria formava part del Reich.

Amb tots aquests canvis polítics va portar a que la campanya francesa es donés abans que la polaca.

Crec que els aliats Occidentals estaven menys preparats i l'invasió d'Holanda Bèlgica i França ha estat un passeig per la Whermacht. En aquest moment alemanya ha decidit reconduir l'historia deixant l'aventura espanyola amb el plus de Lisboa i Gibraltar per girar-se cap a Dinamarca-Noruega i Polònia on la precipitació i mala sort li han provocat les baixes que no havia rebut a França. Quan ha arribat s'ha trobat que Rússia ja havia pres la part de Polònia que reclamava.

Ara la partida torna a estar en un punt interessant, ja que a l'hivern del 1940 Alemanya no disposa de Rumania ni Italia com a aliats i haurà de decidir si vol començar l' invasió de Rússia l'estiu del 1941.

A veure com va...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Després del primer atac de la Whermacht les ciutats claus de Minsk i Kiev han caigut, però les tropes russes han pogut contenir una mica l'enemic amb una combinació de baixes, clima i un desabateixement parcial de l'exèrcit alemany. Aquest factors ha provocat que s'hagin viscut uns mesos amb molt menys moviment de l'esperat al front
 A més el OKW ha mostrat interès a expandir les operacions contra Grècia (sense fer un desplegament real) i ampliar el front rus cap a Murmansk per evitar el Lend and Lease dels aliats Occidentals que estan plegats de braços al no entrar Italia en la guerra.

Alemanya ara està a l'espera dels reforços de l'estiu del 42 per continuar l'ofensiva. Segons el desplegament alemany sembla que l'atac tindrà com a objectiu Moscou sortint de les portes de Smolenks (encara en mans soviètiques) i possiblement amb el recolzament de l'Exèrcit Sud a risc de deixar l'iniciativa en aquest sector a les forces Russes. 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

El front s'havia mantingut força estable, però l'ofensiva alemanya de l'estiu del 42 ha dut a una gran victòria moral: la caiguda de Moscou.


Això ha portat a les tropes soviètiques a fer diferents replegaments: al Sud cap a Rostov i la tropes del Nord s'han concentrat als voltants de Leningrad.
Les tropes alemanyes ara tenen molts espais, però han de mesurar els riscos tinguen en compte els abasteixaments i les concentracions de tropes russes.

Per altre banda al front occidental els combats s'han centrat amb el desembarcament anglo-americà a Noruega on s'ha agafat la ciutat clau i es prepara la batalla d'Oslo on els alemanys han enviat reforços. Stalin continua reclamant un front més important per evitar que la gran majoria de tropes de la Whertmach estiguin a la mare pàtria.

Per últim destacar que a la frontera grega es detecten moviments sospitosos de les tropes alemanyes i els seus aliats Iugoslaus.
Imaginem que aquesta tardor i hivern hi hauran moviments importants en els fronts...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Com era previsible Grècia ha caigut:


Però l'implicació de la luftwaffe a Atenes, la resistència de Sevastopol i la lluita a Oslo ha permès a les tropes russes llençar un contraatac al sector Nord que amenaça el subministrament de les tropes alemanyes de  Moscou.
Al Front Sud s'ha produït un desembarcament sorpresa ha permès fer sortir temporalment a Romania de l'Eix i que el front Sud reculi altre cop al Dnieper allunyant-se de Rostov i Sevastopol.


 Es una situació inestable per als dos bàndol i la tardor del 42 ajudarà a definir les posicions mentre s'espera que els Anglo-americans finalitzin la campanya de Noruega i obrin un nou front al continent.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
L'ofensiva i contraofensiva al Est continua. L'eix no ha renunciat a les seves noves posicions i les tropes soviètiques tampoc a continuar l'empenta:
Al Centre s'han produït importants batalles mòbils, al sud la resitència de Bucarest ha permès que l'eix no pugui fixar el front al Dnieper mentre les tropes russes procuren evitar-ho enviant un gran nombre de tropes. L'entrada a la tardor del 42 fa que hi hagin presses per aconseguir la millor posició abans no arribi el fang.
A Noruega la guarnició alemanya d'Oslo després d'una resistència exemplar esta ja a les últimes.
També s'observa una una concentració de tropes aliades al sud d'anglaterra i a gibraltar; imaginem que aquesta informació ha influit en el Fhürer per donar l'ordre d'establir el "Festung Eurpe".

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Continuen els combats al front Rus.


l'Stavka ha renunciat a la reconquesta de moscou prioritzant l'avançament cap al Oest per intentar encerclar les tropes alemanyes del sector Centre i pressionar directament a Kiev.

Mentre al Front Occidental els aliats han realitzat un desembarcament que ha permès alliberar Bruseles.

Amb aquesta doble pressió els aliats esperen fer que els reforços alemanys no es concentrin i puguin establir un front sòlid.

Arriben notícies de que la  guerra civil espanyola ha finalitzat després de set anys de lluita en la que s'ha imposat el bàndol revoltat i que la guarnició Ioguslava pro eix s'ha atrinxerat a Atenes mentre el cos expedicionari anglès ha quedat en segon terme davant de les operacions iniciades a França

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aquesta nova fase de la guerra esta ben explicada en una altre entrada que ha fet en frederic, però per mantenir la seqüència de les campanyes penjo les fotos amb:

L'alliberament de Paris per part dels aliats


La continuació de l'ofensiva russa que ha fet recular a les tropes alemanyes fins a Minsk, però mantenen guarnicions a Kiev i Moscou.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

L'hivern del 43 ha dut la linea de front Occidental al Rin


 I la de l'Oriental Nord a la frontera polonesa al nord mentre que al centre i sud les tropes russes ja han sortit de la mare pàtria i amenacen  tant Budapest com Bucarest.

Veurem si l'estiu del 44 permet als aliats aconseguir els punts de victòria necessaris abans del 45

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

EXTRA, EXTRA!!!!!

Tots els diaris d'europa obren amb la mateixa capçalera:


Al front Oest la diferència de potencial material i humà fa que l'avançament aliat només es pugi alentir que no aturar amb desesperades accions que ja no se sap si son heroiques o suïcides o resignades.Al Sud-Est la guarnició de Bucarest esta cada cop més minvada i les tropes angleses estan a punt d'entrar a Servia provinents de l'alliberada Grècia.

Però el que ha fet vessar el got i fer desaparèixer el III Reich ha estat que la juntura entre el front Sud i el Central s'ha enfonsat. Això ha permès a les tropes russes ocupar Budapets, Breslau, Viena quedant-se a les portes de Praga mentre amenaça en embossar tot el front Nord Est la Whermach  que ja estava rebent un dur càstig.

Ha estat una bona partida on l'alemany ha aguantat fins el final, cosa que he d'admetre que tenia ganes de veure ja que molts cops es deixen els jocs de la II WW  on esta clar que alemanya no guanya però falta veure si els aliats tenen temps per aconseguir els obejectius.
Continuo pensant que es un molt bon joc simplificant el tema naval i aeri que tenia interessa i carregós el World in Flames. Potser no penalitza prou la pèrdua de territoris o ciutats al rus ja que els reforços li van entrant per cartes i encara que només sigui en un racó del mapa sempre es refarà.
La decisió de triar la carta política a un torn vista esta molt bé ja que et fa comprometre amb l'estratègia que vulguis aplicar, però pot passar factura si no acompleixes els requisits que demana.

Aquesta partida es va començar al 1937, del 37 al 39 es juga de manera molt àgil, però com ja ens havia advertit en Frederic,es molt possible que vagi en contra de l'alemany com ha passat i com esta passant en la nova partida que hem començat.   Si es evident que el joc ens agrada i hem tornat a començar una altre partida O:-)
 

2 comentaris:

Frederic ha dit...

Ahir es va seguir la partida. Finalment l'Eix es va decidir per una diplomàcia agressiva i es va aliar amb Romania i Finlàndia, alhora que poc a poc intenta acostar a Itàlia cap a la guerra.
Amb una petita sorpresa es va decretar des de la Cancelleria de Berlín que la operació per envair Rússia tindria el nom de Lleó Marí, potser per despistar o potser pels famosos lleons marins de Murmansk.
Els soviètics han resistit com han pogut el primer embat de les tropes alemanyes, que han concentrat l'atac a la zona de la frontera amb els Països Bàltics i Bielorússia. Han arribat a les portes de Minsk i Riga i de moment Ucraïna no ha estat atacada pels temerosos romanesos, que esperan l'arribada de la Wehrmacht des del nord.
Els anglesos, que esperaven l'entrada d'Itàlia en guerra i que havien concentrat les tropes a la frontera amb Cirenaica per anar a comprar al basar de Tobruk, hauran d'esperar una mica més per ajudar als aliats de Moscou.

dini vini ha dit...

Csgo Boosting
www.cs24h.com

Elo Boost
www.fast-eloboost.com