dilluns, 20 d’abril de 2015

Civilització

Per fer un un break entre wargames i eurogames d'un sol dia hem fet un Civilització.

Ara ja feia una mica de temps que no el fèiem i la veritat es que m'agrada molt aquest joc. Es perfecte  per fer-lo de tant en tant.
Per temes mèdics vàrem tenir una baixa d'última hora i érem sis jugadors que al triar nacions es va tirar a lo fàcil i Creta va quedar desert.

Bé com s'ha vist a la foto Creta no va quedar deserta... , tothom que podia hi posava el peu. Al ser sis va donar molt d'espai per a tothom per a fer ciutats. Va tornar a sortir el debat de quin es el número òptim ja que si en tens moltes agafes cartes bones i si es lliguen bones mans com la que es veu de gemmes dona molts de punts:
 però no reculls les cartes mitjanes de comerç que donen joc com blat, roba o bronze.
Crec que un altre punt crític en el joc son les primeres guerres civils perquè encara no estas protegit amb cartes i costa molt remuntar fet que fa despenjar als jugadors que les reben.

Després de dues sessions es va deixar la partida perquè venia setmana santa i teníem difícil per agenda trobar el dia per jugar i acabar-la. En aquell moment Assíria , Àfrica i Roma no havien perdut cap pas, però Roma havia petit una guerra civil, una revolta iconoclasta i com altres jugadors efectes d'una epidèmia pel que estava a punt del col·lapse.

Situació d'assiria:


El deixem aparcat, però no oblidat .