dilluns, 10 d’agost de 2015

més cultura

sí, aquest any també aprofito les vacances per visitar museus.

Aquesta vegada la visita ha estat el Palau Reial de Madrid, a la Real Armeria

introducció

Les col·leccions d'armes o armeria, eren elements fonamentals en les corts europees a finals de l'Edat Mitjana i durant el Renaixement.No van ser dipòsits militars com els arsenals, encara que també van poder guardar armes concebudes per a la guerra.
Custodiaven les armes personals d'un rei o d'un senyor, a les quals afegien les dels membres de la seva família o dinastia, trofeus militars, i altres reglades com a presents familiars o diplomàtics.
Generalment eren armes de luxe o de gran qualitat, decorades amb motius heràldics, religiosos, mitològics i alegoricos que al·ludien a la família del propietari, al seu poder i a les virtuts que havien de dirigir la seva vida.

 
 
 
 
a partir d'aquí em varen prohibir fer més fotos 
 
Una anècdota.

Davant del Palau Reial hi ha un parc. Aquí em vaig asseure en un banc per descansar. Dues senyores grans també varen venir. Em van explicar que aquest parc va ser creat per Pepe botella. Aquest va fer destruir tot un barri, ja que estava massa  a propr del Palau i tenia por d'una revolta. També va fer destruir l'església on havia estat enterrat Diego Velázquez i ara no saben on està exactament.