dimecres, 20 d’abril de 2016

Collonera 2016


Altre cop hem pogut gaudir d'una nova collonera organitzada per els companys de vilafranca i rodalies.

Aquest cop no es va anar a la Llacuna i ens vàrem trobar a Vilafranca mateix. La veritat es que va anar molt bé, la sala diàfana on es va fer era ideal. Estàvem tots allà i no ens molestàvem a nivell d'espai ni acústic. Això si el típic esmorzar de seques amb botifarra i ous ferrats no s'ha fet :-(

Però la manduca no es l'objectiu de la trobada,el que toca es jugar. Personalment em va anar perfecte perquè he pogut conèixer tres jocs : Chrchill,  Fire in the Lake, 1775

"Churchill" es un joc de diplomàcia on mentre la segona guerra mundial va endavant contra les potències de l'eix, els aliats (Churchill, Roosvelt i Stalin) estan negociant amb algun cop de colze com quedarà el mon de postguerra i políticament un d'ells guanyarà però si es per massa punts els altres dos s'aliaran i acabarà perdent la partida. A més han de vigilar que no es tiri el temps a sobre i s'acabin els deu torns sense que les potències de l'eix no estiguin ocupades.
El Joc m'ha agradat i el repetiré, potser vas una mica perdut per saber si durant la partida vas bé o no, però imagino que forma part de la gràcia tenir un bon ull.

"Fire in the lake". Coneixia l'angola, però cap de la sèrie coin que han sortit. En aquest l'acció passa a la guerra del vietnam on lluiten el govern del sud, els americans, el vietcong i el Vietnam del nord. Suposadament tenim dos blocs clars on els dos primers i els dos segons son aliats, però a l'hora de la veritat cadascú té els seus propis objectius i va jugant amb equilibris en benefici propi.
També m'ha agradat, com a pega diria que es una mica lent ja que de quan jugues a quan tornes a jugar la situació pot haver canviat tant que t'ho has de mirar alentint-lo.

"1775" Un divertimento de la guerra d'independència americana per quatre jugadors. S'explica amb un moment i es juga ràpid fent una partida en una tarda on els daus tenen molt a veure. Es per tenir-lo present com a joc comodí per una tarda amb quatre jugadors.

Si voleu fer una ullada a que es va jugar mireu:

https://boardgamegeek.com/geeklist/207596/games-played-la-collonera-russa-2016


 A tots els participants "senyors i senyora (aquest any contàvem amb la Nieves) un plaer i espero q fins l'any vinent"Moltes gràcies novament a l'organització de la Collonera i a la feina logística a nivell informàtic de'n Martí que facilita molt saber a que jugar i amb qui.