divendres, 18 d’agost de 2017

Wooden Ships & Iron Men


Teniem una tarda per fer alguna cosa i ha sortit l'idea de recuperar el wooden ships and Iron men. Ha estat un gran encert.


Es un joc a l'epoca dels grans vaixells de vela (finals del segle XVIII inicis del XIX) relativament senzillet de regles i d'explicar on la gràcia esta en com afronta cada bàndol el moviment per anar a buscar el combat que més li convé (sempre depenent de l'escenari) :
 - Flota anglesa mantenir la distància i disparar aprofitant la qualitat de les tripulacions.
 - Flota espanyola aconseguir apropar-se per utilitzar la quantitat en el combat.
  -Flotes francesa i americana un entremig

Es pot anar maniobrant com millor et sembla intuint que farà el rival; però un cop comença el combat o canvia el vent del que es tracte es de sortir dels embolics amb la millor dignitat possíble i el mínim de pèrdues. Al ser un joc amb escenaris de tota mena on podem tenir d'un vaixell per banda fins a una vintena es pot adaptar al temps de joc que més convingui.


Així que després de fer una repassada a les regles en diagonal (segur que ens hem equivocat amb alguna cosa) ens hem preparat per la batalla:
Hem fet un escenari curt per agafar/refrescar les mecàniques del moviment en el joc. La veritat es que m'han entrat ganes de tornar a fer una partida amb més vaixells i a ser possible quatre jugadors, per acordar de no poder planificar el moviment de manera conjunta. Segur que pot donar situacions "gracioses" on les naus del mateix bàndol bloquegin el cam de tir o el moviment de la mateixa flota.

També conto que inclourem la majoria d'opcionals, en aquest cas només hem fet servir la del canvi de direcció del vent que no ha afectat, no li hem donat temps doncs ens hem pentinat l'escenari amb poc més de catorze rondes.