diumenge, 10 d’agost de 2008

ASL Started kit i Fire in the sky

La jornada va començar a les 10:00 i va acabar 22:00 (1 hora per dinar). Va ser un dia per conèixer i aprendre varis jocs estratègia i tàctica.En Martí, ens va ensenyar una part de la seva col•lecció de jocs:

- Twilight Struggle (Guerra Freda, estratègic)
- Vietnam 1965-1975 (Vietnam, estratègic)
- Downtown (Vietnam, combat aeri tàctic)
- ASL-Kit d'iniciació (2a GM, tàctic)
- Fire in the sky (2a GM al Pacífic, estratègic)
- For the people (Guerra Civil Americana, estratègic)

Ens varem animar per començar un ASL Started Kit. En Martí va preparar una fulla d'ajuda amb colors per anar seguint pas a pas (una gran ajuda). La primera operació està reflectida a Normandia, els paracaigudistes americans han aconseguit agafar una village i la pensen defensar-la fins a la mort. Els alemanys la volen recuperar-la i per això és importantíssim aconseguir tenir el comandament de 2 dels 4 habitatges més importants de la Village. Anna (com a Alemany) entra per l' est per realitzar una emboscada però Albert (americà) l'esperava amb un grup d'infanteria amb el seu valoriós oficial. A la vegada la ajuda dels alemanys apareixien per casi totes les bandes est i oest i es va poder entrar a la village i rodejar-la . Els americans també li van entrar ajuda i el mateix moment els seus oficials varen saber aguantar la moral.
Els alemanys varen poder saltar una casa i va haver una lluita a cos a cos contra un americà. Aquest astut que no guanyaria va demanar ajuda i va aparèixer un grup nombrós americans que li van donar una bona pallissa. L'operació s'acaba aquí. La partida la va guanyar l'Albert perquè l'Anna no va poder aconseguir ocuparStarted kit té un taulell força treballat amb dibuixos de ciutats, camps de blat, abrets de fruiters, boscos, rius, turons i a la vegada es pot modificar i cada partida pot ser diferent. També s'ha de dir que hi ha un llibret de batalles molt variades i es poder triar varies batalles Barbarossa, Normandia, .... I amb material molt diferent per triar tancs , llança flames, metralladora automàtiques......

Després varem preparar una batalla de Stalingrad de started kit . Varem fer 2 bàndols Martí i Ruben (portaven els alemanys) i Anna i Albert (portava els nombrosos russos).
Aquest cop el taulell era una ciutat molt i molt gran i s'havia d'aconseguir 2 dels 3 edificis més importants. Tan els russos com alemanys portaven nombrosos metralletes i va ser una batalla molt dura. Els russos cada cop que sortia el carrer apareixia la super metralladora alemanya i feia neteja. Un cop que la metralladora es va espatllar, no la van saber arreglar (els russos van fer una festa) Aquest cop una manada de russos varen arribar com ajuda i varen aconseguir un dels edificis. L'altre punta de la ciutat i havia un sol nazi SS que li feia la vida impossible a tots els russos. Finalment, cansat d'esperar va anar de caça de russos. (van viure un parell de russos).
L'últim torn, els russos desesperats varen sortir a corre-cuita cap a la conquista del edifici principal però com sempre els alemanys varen portar una altre metralleta i no van deixar cap viu.

Després de dinar ens varen ensenyar més jocs. Aquesta vegada l'Albert, va portar Up Front un joc de guerra (un curiós joc de cartes sense taulell però a la vegada porta moltes fitxes) i el famós Titan (va preparar una fulla d'ajuda molt ben feta que l'utilitzarem segur un altre dia).Després vam començar un Fire in the Sky: The Great Pacific War. Aquest joc està basat sobre el Front del Pacífico de la 2ª G. M 1941-1945. El taulell de joc integra hexàgons y àreas. És un joc de logística i el transport és un factor fundamental (unitats aèries, transports de tropes, grans flotes de portaavions, etc) Les regles abarquen tots els aspectes esencials de la guerra del Pacífic. (gràcies en Martí va ser posible d’entendre).

Ruben (americà), Tomàs (holandès valent i anglès avorrit. "el joc contempla poca mobilitat pels anglesos"), Albert i Anna (Japonesos suïcides) i Martí (el Màster).
Els americans no paraven de portar avions, vaixells, submarins, portaavions…. a cada torn. El pobre japonès sabia de gastar tones de petroli per poder donar l'abast. També havia un fortunat holandès que no volia regalar el pou de petroli i li feia la vida impossible el japonès.Per problemes tècnics es penjarà més fotos un altre dia.

6 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Tomàs ha dit...

Jo vaig probar el "Fire in the Sky" i hem va deixar bon gust de boca, encara que només varem jugar 5 dels 16 torns que dura una partida. És un joc que entra pels ulls: fitxes grans i un mapa que és una foto de satel.lit real del Pacífic (fins i tot hi han núvols!). Pel que es va veure, al jugador japonès li toca patir contra el poder militar yanki.

Gràcies Martí per la paciència i l'interès en explicar-nos els jocs. Vas fer que els wargames nous fossin molt senzills i divertits.

Ruben ha dit...

Primer de tot, s'ha agrair a ne'n Martí la paciència d'ensenyar-nos els jocs.

Llavors he de dir que em va agradar més del que m'esperava el ASL. Com a wargamero estratègic, m'agraden més les campanyes que no les misions de 5 torns amb un final kamikaze per ocupar la posició. De tota manera hi tornaré amb el ASL.

El tastet de Fire in the sky va anar perfecte ja que el tenim pendent amb en Tomàs. S'ha de comprovar si la flota combinada japonesa es capaç d'alentir prou la marea Ianqui sense que sigui un anar rebent cada torn.

Manel ha dit...

He vist el Titan i m'he emocionat.
Si en prepareu una partida, compteu amb mi!!

rockmaden ha dit...

Ostres quin agost mes mogut i quines propostes mes interesants.

El Titan es mes inacabable que
el civilization.

Anònim ha dit...

Hello
generic vardenafil
These thigs are very important to know before the actual use of levitra.
[url=http://www.mwdcabinets.com/]generic vardenafil[/url]
At that time you should also know about that what amount of dose you need to take and after how much time.
http://www.mwdcabinets.com/ - vardenafil 20mg
There are various others waiting for you.